Práve hráme

15/05/2019

Slovák Daniel Hurinský sa stal vlani najlepším hráčom na florbalovom šampionáte v Brazílii


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Daniel Hurinský, študent a hráč florbalu

Daniel Hurinský pochádza z Bratislavy, má 18 rokov a momentálne žije v Brazílii. Študuje na strednej škole v meste Campinas, São Paulo. V Brazílii je v poslednom treťom ročníku, na Slovensku ho ešte čaká maturita. Väčšina študentov chodí na študijné pobyty do anglicky hovoriacich krajín, v Brazílii je hlavným jazykom portugalčina.

Slovák Daniel Hurinský je mladý chalan, ktorý chce študovať medzinárodné vzťahy, rád cestuje, točí videá a hrá florbal. V rozhovore porozprával o začiatkoch v inej krajine a porovnal vyučovanie na Slovensku a v Brazílii. Daniel hral florbal na Slovensku štyri roky a v Brazílii hneď po prílete trénoval. S tímom Invictus Floorball Campinas, São Paulo skončil na piatom mieste na celobrazílskom florbalovom šampionáte a dostal ocenenie za najlepšieho hráča turnaja v novembri 2018.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Foto: Archív Daniel Hurinský

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok