O Indii sa šušká, že jedlá sú tu buď pikantné alebo štipľavé. Nemohli sme si neurobiť Tour de indické jedlá. Naše chuťové poháriky ustáli pikantnú Indiu a dokonca si zamilovali jej chuť.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
India je farebná, rušná a stále sa v jej uliciach čosi deje. Ľudia sú tu milí. Vraví sa však, že veľmi záleží od lokality. Južania sú vraj priateľskejší ako Severania :) Do Indie sme prileteli v noci a tak sme sa veľmi tešili na raňajky. Ako inak, tradičné a pikantné. Ryžové rolky s omáčkami najrôznejších chutí sme si zamilovali veľmi rýchlo. Ázia vždy prekvapuje svojou kuchyňou. No, pravdu povediac, zatiaľ čo Dany v pohode zvládal všetko ryžové (dokonca aj dezerty) ja som už potrebovala zmenu. Preto vďaka za indické chleby!Po dlhých hodinách objavovania to chce nakopnúť. Tu na to majú zaručený recept sladko-sladký kávu a čaj. Dajú sa objednať v malinkých reštauráciách za pár centov. Táto cukrová bomba ale naozaj dokáže nakopnúť novou energiou na nové objavovanie. India a oslavy. V tomto období si tu užijete festival takmer na každom mieste, či už iba lokálny alebo nejaký väčší.Ako celá krajina aj festivaly sú farebné, hlučné s kopou dobrého jedla :)
Neboli by sme to my, ak by sme neochutnali niečo sladké. Tradičným dezertom tu je „jalebi“. Našľahané cesto vykúpané v cukrovom sirupe. Po tejto ochutnávke sme sa pri tejto chuťovke riadili heslom raz a dosť!
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
„V živote si nemôžeš všetko naplánovať… niekedy len stačí počúvať svoj vnútorný hlas“
Miška a Dany. Dvaja mladí ľudia, ktorí zo dňa na deň opustili svoj starý život, dali výpoveď v práci a vybrali sa do sveta.
Bez plánu, bez veľkých peňazí, ale s odvahou a túžbou po dobrodružstve.
Chcú zažiť veci, ktoré nie sú v cestovateľských príručkách.
Zažite ich s nimi na Exprese každú nedeľu po 14-tej v popoludňajšej show s Michaelou Mäsiarovou.
Podcast, fotky a všetky aktuálne info o Miške a Danym nájdeš vždy na webe v tejto rubrike.