Práve hráme

23/01/2019

Slovenka Nicol Bergou excelovala na londýnskom inštitúte so svojim psychiatrickým výskumom


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nicol Bergou, výskumníčka

Nicol Bergou pochádza z Košíc. Do Londýna odišla pred siedmimi rokmi hneď po maturite. Dva roky pracovala v 5-hviezdičkovom hoteli, a potom išla na vysokú školu. Bakalára má zo psychológie. Na King’s College London si spravila magisterský titul z psychiatrického výskumu.

Momentálne pracuje na tejto škole vo výskume, ktorý skúma biologické, psychologické a sociálne faktory, ktoré ovplyvňujú zdravie a využitie zdravotných služieb u mladých ľudí. Čo ma však na Nikol zaujalo, tak za bakalára dostala ocenenie, že bola najlepšia z ročníka.

Potom dostala medailu, pretože mala najlepšie výsledky zo všetkých študentov magisterského štúdia v danom ročníku na Inštitúte psychiatrie, psychológie a neurovedy (Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience). Tento výskumný inštitút je považovaný za najlepší svojho druhu v Európe a druhý najlepší po Harvarde na svete. A dostala aj ocenenie za inováciu vo výskume.

Foto: Archív Nicol Bergou

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok