Práve hráme

25/12/2018

Romantické zásnuby počas Vianoc v Taliansku alebo exotika na Srí Lanke


Indovia majú svoje Vianoce už dávno za sebou. Diwali je festival svetiel, ktorý sa oslavuje koncom októbra alebo novembra. Každý rok je to iný dátum. Na Srí Lanke sa Vianoce veľmi neoslavujú. Ich najväčším sviatkom je oslava Nového roka, ktorý je v apríli. Pár minút pred novým rokom, žena pripravuje ohnisko s drevom, na ktoré sa dáva mlieko v hlinenej nádobe. Mlieko musí vykypieť a malo by sa z neho vyliať do troch rôznych strán izby pre šťastie a prosperitu. Slovák Roman Haluška a Slovenka Darina Vadera mi porozprávali o tom, ako trávia sviatky v cudzine a čo je typické pre krajiny, v ktorých žijú.

Neviem, či ste si všimli, ale niektorí muži radi využijú čas Vianoc aj na zásnuby. Slovenka Martina Udičová, ktorá v Taliansku organizuje zásnuby na najvyššej úrovni mi to len potvrdila, tak sme sa porozprávali o tom, čo je pri takejto akcii najdôležitejšie. Maťa inak pred pár týždňami získala titul Proposal Wedding Planner na súťaži The Italian Wedding Stars – Gran Gala.

So slovenským šéfkuchárom Petrom Vargom, ktorý v írskom hoteli varí celebritám, sme sa rozprávali o tom, aké vianočné menu si dávajú hviezdy. Cliff Richard si napríklad minulý rok objednal kuracie kari s ryžou. Peťo pridal aj recept na kapra s medom a citrónovou omáčkou.

O tom, aký typ vianočného stromčeka je ekologickejší som hovorila s Andreou Orság, ktorá pracuje v Amsterdame ako konzultantka v oblasti cirkulárnej ekonomiky a trvalo udržateľného rozvoja. Vypočujte si, aký stromček odporúča.

Prajem Vám krásne Vianoce, kdekoľvek vo svete ste :)

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok