Práve hráme

22/11/2018

Dobrodružstvo v Kanchanaburi a Sangkhlaburi


Bangkoku sme sa akosi nabažili a pohli sme sa ďalej. Viac na severovýchod. Po dvoch  hodinách cesty minivanom sme sa dostali do mestečka Kanchanaburi! Čakali sme malé mesto s jednou hlavnou cestou, ale predstavami sme sa veľmi netrafili. Toto miesto má za sebou dlhú históriu poznačenú 2.svetovou vojnou a dnes je veľmi navštevované kvôli mostu cez rieku Kwai a tiež národnému parku Erawan. Vyskúšali sme obe a bolo to viac dobrodružné, než sme čakali :)

https://soundcloud.com/radioexpres/dobrodruzstvo-v-kanchanaburi-a-sangkhlaburi-svetobeznici?in=radioexpres/sets/svetobeznici-miska-a-dany

Naš cestovateľský kompas sme potom namierili na dedinku blízko hraníc s Mjanmarskom – Sangkhla Buri. Toto už bolo malá dedinka s jednou veľkou zvláštnosťou. Žije tu niekoľko etnických skupín, ktoré si medzi sebou vôbec nerozumejú!

Vynechať sme nemohli ani ranný trh, ktorý je skutočne ranný, variť sa tu začína od 02:00. My sme zariskovali a prišli sme až o 6:00…chvalabohu, nenechali nás umrieť od hladu. Ako „štartér“ sme dostali kávu a čaj, obe neuveriteľneee sladké, preto sme pili rýchlo. Aby sladkého nebolo málo dostali sme šišky, ktoré sa podľa tradícii tu máčajú do kondenzovaného mlieka :) Jednoducho sladký život!
Vyzerá to síce tak, že nič slané tu nemajú, no opak je pravdou. Naozajstné raňajky prichádzajú až teraz – Roti ong. To je domáca pochúťka – posúch s orestovanou cibuľkou a hráškom :)
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„V živote si nemôžeš všetko naplánovať…
niekedy len stačí počúvať svoj vnútorný hlas“

Miška a Dany. Dvaja mladí ľudia, ktorí zo dňa na deň opustili svoj starý život, dali výpoveď v práci a vybrali sa do sveta.
Bez plánu, bez veľkých peňazí, ale s odvahou a túžbou po dobrodružstve.

Chcú zažiť veci, ktoré nie sú v cestovateľských príručkách.
Zažite ich s nimi na Exprese každú nedeľupo 14-tej v popoludňajšej show s Michaelou Mäsiarovou.
Podcast, fotky a všetky aktuálne info o Miške a Danym nájdeš vždy na webe v tejto rubrike.

https://soundcloud.com/radioexpres/sets/svetobeznici-miska-a-dany

Nadácia Dobrý skutok