Práve hráme

06/11/2018

Život Adama 3 – vyhraj knihu!


Život Adama 3 je na svete!

Úspešný hudobník a dlhoročný člen skupiny Polemic Peter Petko Opet napísal tretie pokračovanie úspešnej série o Adamovi, ktorý je už 12 rokov rebelom.
Súťažili sme o 5 kníh, zo všetkých správnych odpovedí boli vyžrebovaní výhercovia, ktorým posielame výhru – Katarína z Rudnej, Zdenko z Bratislavy, František zo Smižian, Štefánia z Krásna nad KysucouMirka z Bratislavy. Gratulujeme!


O knihe:

Autor knihy Peter Petko Opet dokazuje, že je aj rovnako úspešným autorom. Prvé dva diely knihy pre starších detských čitateľov Život Adama výrazne zarezonovali a stali sa jednými z najpredávanejších detských kníh. V tretej knihe sa Adam pomaly prehupol do takmer teenagerského obdobia – rieši iné problémy, ešte viac rebeluje. Vytáčajú ho dospeláci ako takí, no najviac jeho rodičia – exoti.

Ako by knihu predstavil rebel Adam?

„Ahoj! Volám sa Adam, som siedmak, mám dvanásť rokov. Mám aj dvoch súrodencov, s ktorými sa musím deliť o peniaze svojich rodičov. Našťastie, som najstaršie z detí, a preto mám vlastnú izbu, do ktorej ostatní vstupujú len na moje povolenie. Mám aj oboch rodičov, a to je v našej triede exotika. Ale naši sú naozaj exoti. Zobrali sa po dvadsiatich rokoch chodenia na svadbe, o ktorej sa mama dozvedela dvadsať minút pred ňou. Vytáča ma, keď ma dospeláci stále berú ako decko, ktoré treba poučovať. Akoby oni nerobili žiadne chyby. A milujem porušovanie zákazov! Ja totiž viem o živote oveľa viac, ako si všetci myslia. Veď som už skoro tínedžer!“

Čo hovorí o knihe autor Peter Petko Opet?

„Kniha opisuje skutočné príbehy skutočného chlapca, ktorý má divokú pubertu a rodičov, ktorí ho podľa jeho slov vôbec nechápu. Adam je veľká duša, plná porozumenia a pochopenia a zároveň takmer tínedžer, ktorý hľadá cestičky, ako od neho dostať čo najskôr čo najviac s čo najmenšou námahou. Jeho rodičia ho milujú a snažia sa ho vychovávať najlepšie ako vedia, ale jemu sa ich výchovné metódy akosi nepozdávajú… Viem to zodpovedne potvrdiť, pretože hlavný hrdina knihy je môj syn 😊„.

Viac info o knihe
Mobilné aplikácie Rádia Expres