Práve hráme

24/10/2018

Slovák Martin Židzik vyhral vo svojej kategórii Majstrovstvá Austrálie v zápasení


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Martin Židzik, majster Austrálie v zápasení

Martin Židzik pochádza zo Sniny a posledné štyri roky žije v Austrálii. Martin sa od deviatich rokov venuje zápaseniu vďaka svojmu otcovi Jánovi Židzikovi, ktorý sa počas svojho života postaral o rozvoj zápasenia v Snine a počas svojej zápasníckej kariéry bol dvakrát majstrom Československa a niekoľkokrát obsadil vysoké priečky na Majstrovstvách Európy. A teraz, jeho syn vyhral Majstrovstvá Austrálie.

Martin Židzik bol druhý aj tretí na Majstrovstvách Slovenska, vyhral viacero titulov v Extralige seniorov a niekoľko medailí si priniesol aj z medzinárodných turnajov ako junior, bol aj v slovenskej reprezentácii. Potom sa ale vážne zranil, má za sebou dve operácie a dlhú regeneráciu, čo znamenalo, že  sa začal naplno venovať škole a profesionálny šport išiel do úzadia. Po skončení vysokej školy odišiel do Londýna, a potom do Austrálie, kde si spravil bakalára v odbore Business – Marketing. Aktuálne pracuje v oblasti informačných technológií pre jednu z IT spoločnosti v Sydney – špecializuje sa na digitálny marketing. Popri práci trénuje s kamarátmi a opäť sa venuje zápaseniu. V Austrálii súťaží vo svojej kategórii do 61 kg a má za sebou prvé miesta na majstrovstvách Austrálie. Spolu s Martinom sa darí aj Jakubovi Kačeňákovi, ktorý sa stal majstrom Austrálie vo vyššej hmotnostnej kategórii. Blahoželáme!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Foto: Archív Martin Židzik
facebook.com/grapplingeducation
facebook.com/IgorMMASydney

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok