Práve hráme

30/08/2018

Slovenka Petra Milecová založila v Anglicku klub modernej gymnastiky – jej dievčatá vyhrali Majstrovstvá Británie


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Petra Milecová, trénerka modernej gymnastiky

Petra Milecová pochádza z Bratislavy. Už 13 rokov žije v Anglicku. Petra vyštudovala ľudské zdroje, ale chcela sa naučiť angličtinu, tak odišla zo Slovenska. Stále však bola aktívna gymnastka a potom aj trénovala. A keďže si nevedela nájsť prácu, začala trénovať modernú gymnastiku v anglických školách.

Pred siedmimi rokmi otvorila Klub modernej gymnastiky Worcester. V prvej skupine mala na začiatku len dve gymnastky, teraz ich má v klube okolo sto. Moderná gymnastika je kombinácia gymnastiky – základná koordinácia tela spojená s tancom a s náradím, ktoré deti používajú. Patrí tam švihadlo, lopta, obruč, keď sú deti staršie, tak aj kužele a stuha.

Slovenka Petra Milecová patrí k úspešným Slovenkám v zahraničí, pretože sa jej podaril úspech s dievčatami, ktoré trénuje. V kategórii pod 12 rokov sa kvalifikovali na národné preteky a vyhrali Majstrovstvá Británie.

Foto: Archív Petra Milecová

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres