Práve hráme

25/07/2018

Slovenka Dominika Hitková pracuje v najstaršej cukrárni vo Viedni, na jej torte si pochutil aj legendárny Buffon


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Dominika Hitková pochádza z Martina nad Žitavou, pri Zlatých Moravciach. Vyštudovala umelecké cukrárstvo na Strednej odbornej škole potravinárskej v Nitre. Hneď po maturite chvíľu žila a pracovala v Taliansku, v Grécku a posledných 7 rokov žije vo Viedni, kde pracuje v známej cukrárni K. u K. Hofzuckerbäcker DEMEL. Práve odtiaľ si kedysi cisárovna Sissi objednávala fialkové cukríky.

Celá história cukrárne Demel je staršia ako história Sacher torty. A aj keď dnes už cukráreň patrí veľkej rakúskej reštauračnej a cateringovej spoločnosti, stále zachovávajú meno a výrobky a všetko sa pripravuje ručne. Dominika Hitková je cake dizajnérka, to znamená, že torty navrhuje a zdobí. Prijíma objednávky od zákazníkov, pripravuje návrhy a plánuje celý výrobný postup.

Naposledy pripravovala tortu, ktorá sa otáčala, pred futbalový klub Bayern Mníchov, keď získal šiesty titul po sebe v Bundeslige. Dominika robila tortu aj pre legendárneho Buffona, keď sa lúčil s Juventusom Turín.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

https://www.facebook.com/olidzupinkova/photos/pcb.2165726370324496/2165721020325031/?type=3&theater

Foto: Archív Dominika Hitková

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres