Práve hráme

16/07/2018

RAKOVICKY a jeho Odvážne dievča v poetickom klipe


Už tretí po slovensky naspievaný singel v podaní speváka Mareka Rakovického nesie názov Odvážne dievča a RAKOVICKY ho prezentuje prostredníctvom nového poetického videoklipu, v ktorom sa autor vracia v krátkych flashbackoch na miesta, kde prežil detstvo.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Skupina RAKOVICKY, sólový projekt producenta a lídra skupiny Lavagance, tak prichádza po výpravnom „islandskom“ klipe k piesni Zjavenie, či po rapovej spolupráci s domácimi Dornkappel pod názvom Na plány treba čas, s ďalšou prekvapujúcou novinkou v rodnom jazyku. Treba povedať, že je to stále rarita, keďže u Lavagance sme si už akosi prirodzene zvykli na anglické texty.

O čom je Odvážne dievča, prezrádza frontman projektu RAKOVICKY a autor tejto osobnej spovede, Marek: „Zachytáva atmosféru a spomienky na moje detské časy. Je to príbeh o plynutí času, o pocitoch, ktoré sú hlboko v nás navždy vryté. Táto pieseň je pripomienkou čistoty a krásy, s ktorou sa všetky ľudské bytosti rodia, ale časom na tento prirodzený stav pomaly zabúdajú“.

Neoddeliteľnou súčasťou novej piesne je aj tematické stvárnenie videoklipu mladej režisérky Barbory Vaculovej. Námetom bolo silné spojenie, ktoré funguje napriek odlúčeniu. „Sú to intímne momenty, ku ktorým sa vraciaš aj po rokoch. Cítiš vône, vidíš známe miesta a spojenie, ktoré si mal s druhým človekom a ktoré trvá navždy kdekoľvek si,“ zamýšľa sa Vaculová.

Ideálnym miestom na natáčanie videoklipu sa tak automaticky stali rozkvitnuté sady so storočnými morušami a slnkom zaliate lúky neďaleko Banskej Štiavnice, kde má Marek chalupu. „Bez ohľadu na trvácnosť či vážnosť detskej lásky, ktorá sa odohráva na pozadí príbehu, je motívom čistý nefalšovaný cit. Do obrazu som chcela dostať ľahkosť, radosť a pozitívnu energiu, ktorá plynie zo samotnej skladby,“ dodala Vaculová. Treba zároveň dodať, že tú správnu atmosféru jej pomohol preniesť vierohodne do obrazu aj talentovaný kameraman Martin Malo.

Pre Mareka Rakovického išlo o novú výzvu aj v tom, že účinkujúcimi boli okrem neho samotného prvýkrát aj detičky z „kapelovej“ rodiny Miško a Mia. „Boli prirodzenou prvou voľbou. Som rád, že náš videoklip bude aj ich vlastnou spomienkou na bezstarostné detstvo, ktoré nikdy nevymažeš,“ uzavrel Rakovický.

Skupina RAKOVICKY sú Marek Rakovický, Peter Krčula, Oliver Fillner, Attila Szeiff 

Nadácia Dobrý skutok