Práve hráme

11/07/2018

Slovenka Andrea Králiková žije v Amsterdame, kde radí firmám v oblasti cirkulárnej ekonomiky


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Andrea Králiková, konzultantka v oblasti cirkulárnej ekonomiky a trvalo udržateľného rozvoja  a spoluzakladateľka poradenskej firmy MissionC

Andrea Králiková pochádza z Nitry. Študovala medzinárodný obchod na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Po škole sa dostala do medzinárodného programu jednej fínskej firmy, ktorá ju poslala pracovať na projektoch vo Fínsku, v Litve a nakoniec sa dostala do Holandska, kde žije už skoro 9 rokov.

Po rôznych pozíciách v korporátnych firmách sa pred rokom rozhodla s kamarátkou Evou Nedelkovou založiť poradenskú firmu MissionC. Ich cieľom je poradiť firmám a organizáciám, ako sa stať a priateľskejšími k životnému prostrediu, tiež ako efektívne využívať ľudské zdroje, čiže poradiť im, ako si nastaviť stratégie pre trvalo udržateľný rozvoj.

Andrea má za sebou prácu pre množstvo medzinárodných firiem a organizácií, napríklad pracovala na projekte pre nemeckú vládnu organizáciu v Afrike, kde sa pozerali práve na efektívne využitie vody alebo teraz v júni bola v Číne, kde riešili, ako zapojiť mladú generáciu do ochrany životného prostredia.

Písala aj správy o klimatických zmenách, ktoré sa týkali Francúzska a Beneluxu, teda firiem, ktoré pôsobia v týchto krajinách a aké majú stratégie na to, aby znížili svoj vplyv na životné prostredie. Andrea Králiková odporúča začať so zmenou hneď a dávať si krátkodobé ciele.

Pretože my sme tí, ktorí našu planétu potrebujú. Je to náš domov.

https://www.facebook.com/olidzupinkova/photos/a.1536809009882905.1073741828.1523667111197095/2151767978387002/?type=3&theater

Foto: Archív Andrea Králiková

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok