Práve hráme

28/06/2018

Slovenka Ivica Vojtášová pracuje v Anglicku vo firme, ktorá stavia ekologické školy


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Ivica Dorota Vojtášová, projektová koordinátorka

Ivica Dorota Vojtášová pochádza z Handlovej. Vyštudovala fyziku, a potom aj manažment. Zo Slovenska odišla pred 5 rokmi. Dôvody jej odchodu sú dva – väčšina rodiny už žila v Anglicku a keď to tak zhodnotila, ani si nevedela nájsť prácu na Slovensku, ktorá by ju bavila. Na začiatku si v Anglicku prešla od umývania riadu, cez prácu v bare ako čašníčka, kuchárka a predávala karavany.

Teraz žije v meste Hull a posledný rok pracuje ako projektová koordinátorka pre stavebnú firmu Eco Modular Buildings, ktorá stavia ekologické školy v Anglicku. Ide o modernú štruktúru stavebníctva, to znamená, že vo fabrike vyrábajú moduly, z ktorých sú schopní postaviť novú školu za niekoľko mesiacov. Moderné ekoškoly využívajú solárnu energiu, nemajú vypínače na svetlo, ale senzory, splachujú dažďovou vodou a triedy majú najmodernejšie vybavenie.

Foto: Archív Ivica Dorota Vojtášová

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres