Práve hráme

13/06/2018

Šikovná aplikácia pripomenie rodičom, že zabudli v aute dieťa


Len pred niekoľkými dňami vyhasol na zadnom sedadle rozhorúčeného auta ďalší život malého dieťaťa. Asi nemusíme zdĺhavo písať o tom, aké vážne psychické následky môže táto tragédia na človeku zanechať. Tieto prípady sú hrôzostrašné aj z iného dôvodu. Do rovnakej situácie sa môže veľmi jednoducho dostať každý z nás. Stačí chvíľka nepozornosti, spôsobená napríklad mimoriadnou situáciou v práci, a ocitnete sa v rovnakej pozícii ako matka, ktorú ste predtým v komentároch nechápavo odsudzovali.

Ako podobnej tragédii predísť? Stačí mať v mobile nainštalovanú tú správnu aplikáciu, ktorá vás na prítomnosť dieťaťa v aute upozorní. Nájdete ju pod názvom The Backseat a poteší dostupnosťou pre zariadenia Android alebo Apple.

Aplikácia začne automaticky fungovať po uvedení vozidla do pohybu. Po zastavení na parkovisku dostanete od aplikácie jednoduché upozornenie. Pokiaľ do niekoľkých minút prístroj neodomknete a nevypnete upozornenia, začne automaticky zvoniť. A to dokonca aj v prípade, keď máte zapnutý tichý režim. V najhoršom prípade dokáže The BackSeat rozoslať aj textové správy a e-maily s GPS umiestnením vozidla až trom osobám, ktoré si v nastaveniach určíte.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Viac zaujímavých článkov pre náročných motoristov nájdete na autoviny.sk

[fb_page_like url=“https://www.facebook.com/automotorasport/“]
Mobilné aplikácie Rádia Expres