Práve hráme

23/05/2018

5 najkrajších pláží sveta na ktorých môžete dovolenkovať!


Predstava ideálnej dovolenky je u Slovákov najčastejšie pri mori na pláži. Väčšina chodieva k moru autom, ale čoraz viac prevláda túžba neriešiť, nebaliť a nestresovať sa v zápchach. Zavrieť oči, sadnúť a nechať sa odviezť niekam, kde je krásne. Vybrali sme pre vás 5 najkrajších pláží sveta. Inšpirujte sa. Dostať sa tam už vôbec nie je drahé. A zážitky odtiaľ sa nedajú vyčísliť peniazmi. Presvedčte sa.

5. Navagio Beach v Grécku

Nájdete ju na severozápadnom pobreží ostrova a je obklopená strmými útesmi. Okrem svojej polohy a fantastického prístupu do mora, vhodného na kúpanie v čistej, priezračnej vode, je však táto pláž zaujímavá aj vrakom lode Panagiotis. Pri ňom sa určite musíte odfoťiť!

4. Pink Sands Beach na Bahamách

Pink Sands Beach je obľúbenou a vyhľadávanou plážou svetových celebrít. Ale je dlhá 5 kilometrov, takže sa nemusíte obávať, že tam o ne budete zakopávať.
Určite tu zabudnete na každodenné starosti a stres. Blízko tejto pláže je aj ostrov San Salvador. Práve tu v roku 1492 pristál Kryštof Kolumbus.

3. Anse Lazio – Seychely

Krásna pláž s bielym jemným pieskom lemovaná tropickou vegetáciou a žulovými balvanmi rozmanitých tvarov poskytuje asi najideálnejšie podmienky na oddych na horúcom piesku a na pokojné kúpanie. Krištáľovo čistá voda sa mierne zvažuje do mora. Raj na zemi. Skoro :-) Predsa len je na treťom mieste :-)

2. Whitehaven Beach v Austrálii

Má niekoľko kilometrov a je celá lemovaná úžasne čistým morom, ktoré má snáď všetky odtiene modrej. Od azúrovej, cez tyrkysovú až po akvamarínovú. Pláž je zaujímavá svojou až neuveriteľne bielou farbou, tvorí ju totiž z 98% čistý oxid kremičitý. Výhodou takéhoto bieleho piesku je, že nepáli, a tak sa po ňom môžete prechádzať naboso aj pri štyridsať stupňových horúčavách!

1. Grace Bay – Turks and Caicos, ostrovy pri Kube

Perla Karibiku. Biely jemnučký piesok a pokojné čisté more, ktorého sfarbenie sa mení zo svetlo zelenej na tmavo modrú. Každý, kto tam bol, hovorí, že videl živý zázrak. A samozrejme, chce sa tam vrátiť. A samozrejme preto väčšina označuje toto miesto ako najkrajšiu pláž sveta. Ale pre každého je tým najkrajším miestom niečo iné.

Väčšina skvelých dovoleniek sa začína už na letisku. Je preto dôležité z akého letiska sa na ňu vyberiete. Letisko Viedeň aj práve pre to vytvorilo ideálne prostredie na štart uvoľnenej dovolenkovej cesty bez stresu a chaosu. Nájdete tu prehľadne všetko o aktuálnych príletoch, odletoch a staniciach určených na vybavenie cestujúcich. Okrem toho sa pre vás snaží koordinovať prestupovanie na prípojný let a garantuje vám čo najrýchlejší a pohodlný transfer. Ak sa dovolenka začne tu, zvyšuje sa šanca, že bude naozaj nádherná.

Mobilné aplikácie Rádia Expres