Práve hráme

06/05/2018

Keď toalety nestíhajú


Zápas Slovensko – Česko by sa mal hrať povinne na každých majstrovstvách sveta. Bez ohľadu na to kde by sa šampionát konal a aké by bolo zloženie skupín. Toto je jednoducho výnimočné derby dvoch rivalov, ktoré by vždy vypredalo štadión a bolo by ozdobou každého turnaja. V oboch krajinách by sa každoročne na ten jeden deň zastavil čas, tak ako včera večer.

Elektrizujúca atmosféra, vášniví fanúšikovia na oboch stranách, skvelý zápas až do poslednej minúty a o tých záverečných sekundách radšej ani písať nebudem. Už som nesedel na tribúne, ale postával na schodoch. Bol to taký nervák, že sa proste inak nedalo.

A navyše som ešte predtým, než pôjdem robiť rozhovory s hráčmi, chcel rýchlo ísť na WC. Cez prestávky sa to tu vo vypredanej hale nedá stihnúť. Fakt. Kapacita Royal arény je 12 500 divákov, no kapacita toaliet je asi tak na polovicu. Počas oboch prestávok sa pred weckami tvorili neskutočné rady a tí, čo boli úplne na konci dlhočizného hada, možno aj ľutovali, že si tie pivká cez zápas neodpustili. Ani na to pivo sa nestálo tak dlho ako na záchod.

Zúfalí chlapi, ktorí mali pochopiteľne na štadióne prevahu, využívali toalety pre invalidov a – dámy prepáčia – aj pre dámy. A myslím si, že keď fanynky videli bezvýchodiskovosť situácie, aj nad tým prižmúrili jedno oko. Vlastne vnútri museli prižmúriť obe.

Hokej naozaj spája. Slovákov a Čechov, ženy i mužov. Na jednej toalete. :)

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

https://soundcloud.com/radioexpres/sets/ms-v-hokeji-2018

Nadácia Dobrý skutok