Práve hráme

11/11/2019

Hlasuj za Detský čin roka 2019!


Online hlasovanie Detského činu roka je spustené!
Počas leta výberová komisia vybrala 35 nominovaných skutkov. Môžete si prečítať vybrané detské činy roka 2019 a hlasovať za ne.

Hlasuj za detský čin roka Podpor detský čin roka

Obe hlasovania budú prebiehať do 30. novembra 2019.

Projekt Detský čin roka  deti motivuje ku konaniu dobrých skutkov a ponúka veľkú škálu pozitívnych reálnych detských hrdinov, ktorí v skutočných situáciách vedeli nájsť tie správne riešenia. Deti sa učia porozumieť realite cez  skúsenosti ich rovesníkov.

„Každý rok je projekt v niečom iný, podľa toho, čo deti aktuálne žili a čo sa dialo v spoločnosti, nakoľko príbehy deti priamo reagujú na aktuálne dianie na Slovensku. Detské príbehy, najmä tie z vidieka alebo menších miest, ukázali silné medzigeneračné prepojenie medzi členmi rodiny. Deti radi trávia veľa času so starými rodičmi a vzájomne si odovzdávajú lásku – radi im pomáhajú. Je tiež zaujímavé sledovať ako narastá počet školských kolektívov, v ktorých sa integrácia zdravých a postihnutých detí stáva prirodzenou realitou. Každoročne sledujeme ako deti vedia rozumne využiť nové technológie a sociálne siete aj pre dobrú vec a pomáhajú tak ako ľuďom tak zvieratám – čo nás nesmierne teší, “ uviedla k projektu štatutárka o.z. Detský čin roka, Saša Broadhurst- Petrovická.

Počas doterajších 18 rokov fungovania projektu sa do neho zapojilo viac ako 1 500 000 detí z celého Slovenska.

Nadácia Dobrý skutok