Práve hráme

01/06/2018

Art Film Fest Košice 2018


Art Film Fest je podujatím, ktoré v slovenskej premiére uvádza desiatky až stovky filmov z celého sveta. Jeho sekcia Be2Can starter, ktorú pripravuje v spolupráci so spoločnosťou Film Europe Media Company, ponúka výber snímok, ktoré zarezonovali na dvojici najprestížnejších filmových festivalov – v Berlíne a Cannes. Podarí sa aj tentoraz premietnuť v Košiciach držiteľa prestížnej Zlatej palmy?

Vždy sa to ale nejakým zázrakom podarí a vďaka Be2Can starteru býva Art Film Fest tradične prvým festivalom v Česko/Slovensku, kde sa ,Zlatá palmaʻ premieta. Aj tento rok slovenskému filmovému publiku prinesieme najlepší film z najlepšieho festivalu na svete.

Spomínaným filmom je snímka Zlodeji (Manbiki kazoku, 2018), citlivá a rafinovaná dráma režiséra Hirokazu Koreeda. Art Film uvedie aj najnovší film poľskej režisérky Małgorzaty Szumovskej Tvar (Twarz, 2018), intímny čiernobiely film 3 dni v Quiberone (3 Tage in Quiberon, 2018) režisérky Emily Atef a snímka Utoya, 22. jula (Utoya 22. juli, 2018).

Štvoricu filmov, ktorá je ochutnávkou pred jesenným uvedením celej kolekcie Be2Can do slovenských kín, si budete môcť pozrieť na košickom Art Film Feste.

Llístky nájdete na www.artfilmfest.sk v sekcii vstupenky

Kúpiť vstupenky Zoznam filmov

Mobilné aplikácie Rádia Expres