Práve hráme

09/04/2018

MM edícia – vyhraj 10 kníh svetových autorov!


Edícia MM Vydavateľstva SLOVART oslavuje 20 rokov a my sme pri tejto príležitosti súťažili o 10 diel svetových autorov:

  • Paolo Giordano – Osamelosť prvočísiel
  • Louis de Berniéres – Mandolína kapitána Corelliho
  • Salman Rushdie – Deti polnoci
  • Haruki Murakami – Kronika vtáčika na kľúčik I., II., III.
  • Harry Mulisch – Objavenie neba
  • Ian McEwan – Právo na život + V orechovej škrupinke
  • Hanya Yanagihara – Lesní ľudia

Zo všetkých správnych odpovedí bola vyžrebovaná 1 výherkyňa – Mária Komárová. Gratulujeme!


Oslava svetovej literatúry na Slovensku – edícia MM má 20 rokov

Začiatkom roka 1998 vykročilo Vydavateľstvo SLOVART smerom ku kvalitným svetovým autorom v slovenskom preklade. Inšpirované blížiacim sa magickým prelomom rokov 2000/2001 vytvorilo novú edíciu a nazvalo ju MM. Autorom nestarnúceho loga, ktoré doteraz zdobí každý titul edície MM, je Martin Shooty Šútovec. Prvými dvomi publikáciami, ktoré v tejto edícii vyšli, boli Paula od čilskej spisovateľky Isabel Allende a Anglický pacient Michaela Ondaatjeho.

Už od svojich začiatkov bola edícia MM sprievodcom pre čitateľa, ktorý bol pripravený vydať sa na cestu neprebádaným územím. Edícia sa riadi vlastnými pravidlami a svojim fanúšikom predstaví raz neznámeho spisovateľa z ďalekého Východu, ako aj výborných, nekomerčných autorov zo susedných krajín, v sviežej kombinácii s klasikmi svetovej literatúry 20. storočia. Medzi nimi sa objavilo aj šesť nositeľov najvyššieho literárneho ocenenia – Nobelovej ceny za literatúru, menovite J-M. G. Le Clézio, Imre Kertész, Mario Vargas Llosa, Gabriel García Márquez, Orhan Pamuk a José Saramago.

Do dnešného dňa si svoje miesto na pultoch kníhkupectiev našlo 141 titulov, v troch sériách rozdelených podľa obálok kníh – čierna séria (obsahovala 42 titulov), pastelová séria (67 titulov) a farebná séria (32 titulov). Do jesene pribudnú ešte tri novinky – najskôr román Hanifa Kureishiho Vôbec nič, nasledovať bude Horúce mlieko od Deborah Levy a napokon v auguste Zulejka otvára oči od spisovateľky Guzeľ Jachina.

Vydavateľstvo SLOVART chce jubileum edície MM osláviť spolu s čitateľmi, preto budú do konca apríla v kníhkupectvách po celom Slovensku prebiehať rôzne akcie, vďaka ktorým si môžu obohatiť svoju domácu knižnicu.

Nadácia Dobrý skutok