Práve hráme

04/04/2018

Slovák Ajo Wolf vybudoval v Sydney úspešnú údržbárskú firmu: „Človek si vie remeslom dobre zarobiť.“


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Ajo Wolf, podnikateľ

Ajo Wolf pochádza z Bánoviec nad Bebravou. Študoval na Fakulte podnikového manažmentu na EUBA v Bratislave. Pôvodne chcel pokračovať v doktorandskom štúdiu, ale keď to nevyšlo, tak sa zbalil a odišiel do austrálie, kde žije už vyše 5 rokov. Ani Ajo sa nevyhol štúdiu angličtiny a začiatkom v kuchyni a v bare. Vždy ale chcel podnikať a pracovať sám na seba. Keď prišla príležitosť, tak sa jej chopil.

Ajova priateľka Andrea pracovala pre jednu upratovaciu firmu a jej šéfka bola stále nespokojná, tak sa Ajo rozhodol, že ak mu dá odporúčania, tak on niektoré budovy rád preberie. Spoločne sa začali venovať údržbe budov a keď sa ešte pridal aj jeho brat, tak pridali údržbu a navrhovanie záhrad. Na začiatku sa starali o 5 budov, teraz je ich viac ako 200. Po dvoch rokoch sa údržbárska firma úspešne rozbehla a pracuje v nej 10 ľudí.

Foto: Archív Ajo Wolf

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres