Práve hráme

19/02/2018

Diamanty a zlato namiesto laku! Sú najdrahšie tuningy na hranici vkusu?


Všetci vieme, že vylaďovanie áut, akým je populárny tuning stojí neuveriteľné peniaze. Tuning zahŕňa čokoľvek, od motorov až po vynikajúce dizajnové veci. Ak investujete slušné peniaze, dokonca aj priemerné auto môže vo vašej garáži zahviezdiť. Je teda zrejmé, že čím viac doň investujete, tým úžasnejšie bude vyzerať.

Cadillac CTS – 50.000 dolárov

Toto luxusné auto je unikátnym vozidlom samým o sebe, no jeho majiteľ si ho dal pokryť 350 000 kryštálmi Swarovski. Predstavili ho počas medzinárodnej automobilovej výstavy v Qingdao v Číne. Cadillac pritiahol oči všetkých návštevníkov a dal nový význam výrazu „diamantový povrch“. Tento „Diamond Cadillac“ obsahuje Swarovski kryštály, ktorého každý jeden je namontovaný na karosérii vozidla špeciálnym fixátorom. Klenotníci vraj zaručujú, že šperky na aute zostanú aj po návšteve umývačky áut.

PPI Razor GTR 10 – 500.000 dolárov

Nové, vylepšené Audi R8. Jeho cena je obrovská, vozidlo má silnejší motor, ktorý zvyšuje jeho výkon. Výsledkom je jeho schopnosť dosiahnuť rýchlosť z 0 na 100 km/h za necelé 3,2 sekundy. Maximálnu rýchlosť dosahuje 335 km/h. Okrem výkonnosti má limitovaná edícia Audi R8 úžasný vzhľad, ktorý obsahuje špičkové materiály, ktoré znižujú jeho hmotnosť a zvyšujú pridanú silu.

ASI Bentley Continental GT – 800.000 dolárov

Japonská tuningová spoločnosť upravila Bentley Continental GT a tento unikát dosiahol závratnej ceny. Široká karoséria je vybavená originálnymi umeleckými dielami od Nakamury Tetsuei s tradičnými japonskými čerešňovými kvetmi. Takže auto je ideálne skôr pre ženy. Vozidlo je vybavené zadným krídlovým spojlerom spolu s niekoľkými mechanickými upgradmi, z ktorých najdôležitejší je upravený motor s objemom 6 litra a pohonom 800 koní.

Mercedes SL600 – milión dolárov

Tento Mercedes Benz SL600 je jedným z najdrahších automobilov na svete. Predstavil sa v Tokiu na autosalóne v roku 2010. Je pokrytý 300.000 certifikovanými Swarovski kryštálmi spoločnosti Garson, ktorá sa špecializuje na výrobu kryštáľových doplnkov. Mechanici, ktorí pokrývali toto auto pracovali 2 mesiace, 12 hodín denne.

Mercedes Benz biele zlato – 2,5 milióna dolárov

Vlastníkom je miliardár z Abu Dhabi. Tento Mercedes Benz sa umiestnil na prvom mieste v desiatke najcennejších tuningových automobilov na svete. Ak si myslíte, že auto je pokryté nehrdzavejúcou oceľou, mýlite sa! Je zabalený do bieleho zlata. Z 0 na 100 km/h vybehne za menej ako 2 sekundy a ide na biopalivo.


Viac zaujímavých článkov pre náročných motoristov nájdete na autoviny.sk

[fb_page_like url=“https://www.facebook.com/automotorasport/“]
Nadácia Dobrý skutok