Práve hráme

06/11/2017

Ďalší objav zo slovenského Seattlu!


Pôvodne gothic metalový projekt GLOOM založil bubeník Radoslav Priputen po rozpade kultovej death metalovej formácie Insepultus v lete 2001.

Po niekoľkoročnom pôsobení a vydaní debutového albumu Nostalgia, na ktorom môžeme počuť aj hlas Kataríny Knechtovej, kapela prerušuje svoju činnosť po niekoľkých názorových nezhodách. Avšak v lete 2014 prichádza správny čas pre comeback. Zakladajúci členovia Radoslav a Igor Tinák začínajú tvoriť nové skladby. Ku kapele sa pripájajú staronový basák Ivan a nové tváre, gitarista Tomáš Čekan a spevák Martin Pazdera.

Začiatkom roku 2015 však basák Ivan a gitarista Tomáš opúšťajú kapelu opäť kvôli názorovým nezhodám. V lete prichádza nový basák Miroslav Maľcovský a kapela sa môže konečne v pokoji sústrediť na tvorbu nového materiálu. V apríli 2016 je comeback dokonaný a v štúdiu Umpax nahratý nový singel Souls walk apart ktorý je predzvesťou pripravovaného nového albumu s pracovným názvom Catharsis. Nahrávanie prebieha opäť v Umpaxe v lete 2016 a kapela sa začína opäť objavovať na pódiách…

Po dlhom hľadaní sa k ním pripája nová členka kapely, klávesáčka Barbora Petrášová. Kapela je pripravená na koncerty v plnej sile.V februári 2017 vychádza druhý album Catharsis v štýle melancholic rock.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Členovia:
Martin Pazdera – Vocals
Igor Tinak – Guitar
Miroslav Malcovsky – Bass
Radoslav Priputen – Drums
Barbora Petrašova – Keyboards

Naštartuj svoju hudobnú kariéru s Rádiom Expres a predveď svoju tvorbu celému Slovensku.
Máš kapelu? Pošli video! Si sólový spevák alebo speváčka? Pošli video! Sme otvorení všetkým štýlom a tvoje video Ozo Guttler ukáže celému Slovensku na našom webe a na našom Facebooku.

Pošli nám svoj klip

Mobilné aplikácie Rádia Expres