Práve hráme

16/10/2017

MAGNA upozorňuje na Svetový deň výživy


8 400 balení terapeutickej stravy pre akútne podvyživené deti rozdajú každý mesiac zdravotníci slovenskej humanitárnej organizácie MAGNA v Južnom Sudáne, ktorý dlhodobo sužuje hladomor. V hlavnom meste Juba a v konfliktami zmietanej oblasti Jonglei pôsobí viac ako 80 zdravotníkov v dvanástich MAGNA nemocniciach. Tri nové nutričné centrá MAGNA práve otvára.

OSN prepojila Svetový deň výživy, ktorý pripadá na 16. októbra, s výzvou Zero Hunger. Podľa tohoto záväzku by do roku 2030 nemalo žiadne dieťa na svete trpieť hladom ani podvýživou. Situácia v Južnom Sudáne však zostáva kritická. Šesť miliónov ľudí nemá prístup k potravinám, podvýživa sa týka viac ako milióna detí, ktoré nutne potrebujú humanitárnu pomoc.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zachráňte s nami detský život. Liečbu detskej podvýživy a ďalšie činnosti humanitárnej organizácie MAGNA priamo v teréne môžete finančne podporiť zaslaním SMS v hodnote 5 EUR na číslo 836, príspevkom online na www.magna.org alebo na číslo zbierkového účtu v tvare IBAN SK5811000000002943004292. Pravidelným darcom (3 eurá mesačne) sa môžete stať zaslaním SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Bližšie informácie o všetkých MAGNA misiách a formách pomoci nájdete na www.magna.org.
Liečime tu a teraz. Vďaka Vám.

Nadácia Dobrý skutok