Práve hráme

12/09/2017

Skupina Instinct predstavuje debut Na inzerát. Čo ich inšpirovalo k názvu albumu?


Skupina Instinct sa zviditeľnila minulý rok vďaka hosťovaniu na turné skupiny Elán. Slovensko-česká skupina žijúca v Prahe a spievajúca v slovenčine sa spoznala na inzerát, čo ich inšpirovalo k názvu ich debutového albumu. Ich skladby Na život a na smrť a Medzitým sme mohli počuť dlhšie v slovenskom éteri a nechýbajú ani na albume spolu s novinkou Zlodej slnečníc. „Každá pieseň na albume má jedinečný príbeh od okamihu, keď vznikol prvý tón až po finálnu podobu nahrávky alebo videoklip“ vysvetľuje Miro Maršík a naráža tak aj na komplikácie, ktoré nahrávanie albumu doprevádzali. Patrila medzi ne aj kompletne vykradnutá skúšobňa na začiatku tohto roka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na piesňach spolupracovali aj textári Ľuboš Zeman (Elán) a Daniel Hevier (Team, IMT Smile). Album vznikal v produkcii Randyho Gnepu (Nocadeň, Katarína Knechtová, Lina Mayer), Ondřeja Žatkuliaka a Ecsona Waldesa.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Tracklist: 1. Intro, 2. Medzitým, 3. Na život a na smrť, 4. Valčík s ilúziou, 5. Hviezda večera, 6. Zázrak, 7. Dozadu, 8. Na púšti, 9. Zlodej slnečníc, 10. Žiadne zmeny, 11. Človek

Foto: Jan Hadraba

Mobilné aplikácie Rádia Expres