Práve hráme

07/08/2017

Konekshan – Nový objav na slovenskej reggae/dub scéne!


Projekt Konekshan vznikal takmer dva roky a vystriedalo sa v ňom viacero hudobníkov. Zostava sa ustálila až na jar 2017, kedy v Bratislave odohrali svoj prvý klubový koncert v Re:fresh clube. Členovia nie sú žiadni nováčikovia, je to partia, ktorú dal dokopy bubeník Boris Bašista, známy z účinkovania v kapele Medial Banana či A.M.O. Okrem neho kapelu tvoria Filip Rácek (basgitara, produkcia) a Roman Pavlík (rytmická gitara, spev) zo známej bratislavskej formácie Foolproof Riddims, Kubo Jánoši (sólová gitara, vokály) z funky prostredia, talentovaná a charizmatická Barborka Solařová (spev, klávesy) a Grem, prísny raggamuffin z Poľska. Spájajú reggae subžánre ako dub, steppas, roots, dencehall, doplnené o rockové, funkové či soulové prvky a improvizáciu.

Aktuálne vydávajú svoj prvý singel s názvom RomCom, čo v preklade znamená romantická komédia.

Text zachytáva výmenu názorov medzi Gremom a Barborou a vtipne ukazuje rozdiel vo vnímaní sveta z pohľadu muža a ženy. K singlu natočili video zachytávajúce atmosféru pri nahrávaní v bratislavskom štúdiu LOFT, na ktorom sa externe podieľal aj Lukie FWD z Medial Banana.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Všetky informácie o najbližších koncertoch môžete nájsť na Facebooku kapely.

Naštartuj svoju hudobnú kariéru s Rádiom Expres a predveď svoju tvorbu celému Slovensku.
Máš kapelu? Pošli video! Si sólový spevák alebo speváčka? Pošli video! Sme otvorení všetkým štýlom a tvoje video Ozo Guttler ukáže celému Slovensku na našom webe a na našom Facebooku.

Pošli nám svoj klip

Nadácia Dobrý skutok