Práve hráme

02/08/2017

Roma spirit 2017


Pomáhate zlepšiť situáciu Rómov na Slovensku alebo viete o niekom, kto tak robí? Vo vašom okolí je určite niekto, kto si ocenenie ROMA SPIRIT 2017 zaslúži. Neváhajte a nominujte ho!

Nomináciu na ocenenie Roma Spirit môže zaslať fyzická alebo právnická osoba:

  • vyplnením online prihlášky na www.romaspirit.sk
  • e-mailom na adresu slovensko@romaspirit.sk
  • poštou na adresu: Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC), ROMA SPIRIT, Hurbanovo námestie 5, 811 03 Bratislava

Nominovať svojich favoritov s cieľom priniesť a vyzdvihnúť príklady pozitívnej praxe zo života rómskej komunity i z harmonického súžitia Rómov a Nerómov je možné v siedmich kategóriách:

  1. Osobnosť
  2. Kultúra
  3. Obec/mesto
  4. Spoločnosť a zamestnávateľ
  5. Mimovládna organizácia
  6. Média
  7. Čin roka – toto ocenenie získava čin, ktorý prispel k záchrane života alebo zlepšil kvalitu života jednotlivca alebo komunity

Nomináciu je možné poslať poštou, e-mailom alebo vyplnením online formulára priamo na webovej stránke www.romaspirit.sk do 15. septembra.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ocenenia Roma Spirit sú udeľované od roku 2009. Za doterajších 8 rokov bolo nominovaných 959 subjektov, ocenenie si z rúk vyhlasovateľov a partnerov Roma Spirit prevzalo už 47 laureátov. Medzi ocenenými boli v uplynulých rokoch napríklad aj OZ Človek v tísni, Divadlo Romathan Košice, US Steel Košice, Jarmila Vaňová, Spišský Hrhov, Gypsy TV a mnohí iní. Od roku 2016 pribudlo aj ocenenie v kategórii Kultúra, osobitné postavenie má v oceňovaní kategória Čin roka.

9.ročník Roma Spirit 2017 vyvrcholí slávnostným vyhlásením laureátov ocenenia na galavečere 26. novembra 2017. Práve sem postúpi 21 nominovaných, traja z každej kategórie. Laureáta v každej kategórii vyberie medzinárodná Odborná porota a porota Čin roka. Záznam z udeľovania prestížnych ocenení uvedie už tradične verejnoprávna Dvojka RTVS.

Projekt Roma Spirit je zameraný na podporu aktívnej snahy všetkých, ktorí sa podieľajú na zlepšení situácie Rómov v krajine realizácie oceňovania. Cieľom projektu je vytvoriť tradíciu v ocenení práce pre rómsku komunitu, vytvoriť verejnú platformu na prezentáciu pozitívnych reálnych prínosov, a tak priblížiť širokej verejnosti aktivity organizácií a jednotlivcov zamerané na podporu integrácie rómskej menšiny do spoločnosti a na zlepšenie jej životnej situácie. Autorkou myšlienky je Ľubomíra Slušná – Franz.

Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC) je mimovládna organizácia, ktorej poslaním je budovať porozumenie, podporovať medzinárodnú kultúrnu výmenu, prehlbovať vzdelávanie a vytvárať priestor na ďalšie pokračovanie vzájomnej komunikácie. Vo svojej vzdelávacej činnosti sa ACEC zameriava na prípravu a uplatňovanie vzdelávacích a osvetových programov pre sociálne slabé skupiny, prevažne programy zamerané na rómsku menšinu na Slovensku.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Mobilné aplikácie Rádia Expres